Saniella on Villa Huvin paras viihdyttäjä

Minä käyn aika ajoin vierailemassa Villa Huvissa äitini Lyylin kanssa, joka on samaan aikaan työvuorossa Villa Huvissa. Joidenkin asukkaiden kanssa pelaan eri pelejä, laulan heille, lakkaan kynsiä, katson videoita, juttelen, luen kuvakirjoja ja leikin erilaisia leikkejä. Jotkut ovat ihan intona kun näkevät minut.

Jotkut hoitajista sanovat myös minua hoitajaksi, mutta musta tuntuu, että olen kyllä viihdyttäjä enkä hoitaja

Alussa kun kävin Villa Huvissa ihmettelin ensin, miksi asukkaat eivät puhu minulle, vaikka puhuin heille. Sitten ymmärsin, että he ovat vammaisia ja osa ei osaa puhua kuten minä. Minä kuitenkin puhun heille, koska he kyllä ymmärtävät puhetta. Jotkut kyllä puhuvat ja minä ymmärrän ihan hyvin heidän puhettaan.

Osaan myös kommunikoida joidenkin kanssa iPadilla tai kuvakirjalla, sekin on minusta hauskaa. 

Minusta on hauskaa olla asukkaiden kanssa kun ne hymyilevät ja nauravat minulle ja ovat hyvällä tuulella. Jotkut ovat myös sanoneet minulle, että olen heidän kaveri.

Tykkään olla Villa Huvissa, kun seillä on aina jotain tekemistä ja hoitajat ovat minulle mukavia ja ottavat minut mukaan. Joskus autan hoitajia eri tehtävissä mm. herättelen asukkaita, osallistun ruoan tarjoiluun ja syöttämiseen, mutta pääasiallisesti viihdytän asukkaita.

Menen koulussa syksyllä  nyt 4:lle luokalle. Odotan syksyä innolla, koska meillä alkaa historian opetus. 

Olen kiinnostunut historiasta, koska siinä mennään vuosia taaksepäin ja kuulen mitä silloin aikaisemmin on tapahtunut ja tehty.

Aloitan syksyllä myös saksankielen opiskelun, sekin on kivaa. Olen jo opiskellut englantia ja olen siinä hyvä, vaikka itse arvioin, että osaan keltaisella tasolla, mutta opettajan mielestä olen kaikissa vihreällä tasolla. Aikuisena minua kiinnostaa lähihoitajan työ.

Kesälomalla käyn varmaan Virossa ja Suomessa siellä Tuurin kyläkaupassa. Talvisin harrastan sählyä Northern Starseissa. 

Pelaan usein mallivahtina, kun mulla on nopeat jalat, mutta käsiä tarttee vielä harjoitella.

Kun kysyin Saniellalta onko jokin asia jossa hän on erityisen hyvä, niin hän vastasi heti epäröimättä.

Mä olen järkyttävän hyvä naurattamaan mun kavereita ja kaikkia – luokan paras naurattaja”-  monet ainakin sanoo silleen.

Takaisin