Villa Huvi tarjoaa oman kodin 15 vammaiselle nuorelle. Asunnot ovat kooltaan noin 40 m2. Jokaisessa asunnossa on pieni keittiö, makuualkovi ja kylpyhuone, vaatehuone sekä oma katettu terassi.

Villa Huvi toimii kahden oven mallilla, joka mahdollistaa yhteisöllisyyttä ja yksityisyyttä asukkaan oman valinnan mukaan. Kahden oven asunnossa on ulko-ovi omaan asuntoon ja toinen ovi yhteisiin tiloihin.

Talon toteutus suunniteltiin yhteistyössä ASPA-säätiön, Espoon kaupungin ja Villa Huvin ystävät ry:n kanssa.

Talo rakennettiin ARAn tuella. Rakennustyöt alkoivat 2013 helmikuussa ja talo valmistui maaliskuussa Yhdessä kerroksessa olevan talon rakennusala on noin 1 300 kerrosneliömetriä.

Villa Huvin toiminta käynnistyi ja muutot alkoivat marraskuussa 2015. Villa Huvin rakennus sai Espoon rakennuslautakunnan Hurraa -tunnustuspalkinnon.

Villa huvin ystävät ry

Ajatus Villa Huvista sai alkunsa muutaman perheen kesken käydyissä keskusteluissa vuonna 2007. Pian ajatuksen ympärille kerääntyi kymmenkunta perhettä, jotka olivat kokeneet sen hetkisen asumispalveluiden tarjonnan vammaisille lapsilleen epätyydyttäväksi. Perheillä oli alusta alkaen keskeinen rooli aloitteen tekijänä ja hankkeen ajamisessa; mm. rahoituksessa, suunnittelussa ja käytännön toteutuksessa. Asukkaat perheineen osallistuivat asuntonsa sisustuksen suunnitteluun valitsemalla värejä, materiaaleja ja kalustusta. Villa Huvin ystävät ry:n omaisyhdistykselle syntyi sen jäsenten ponnistelujen kautta henkinen omistajuus Villa Huviin. Yhdistys perustettiin 20.5.2009.

Nykyisin yhdistys toteuttaa aktiivisesti erilaista toimintaa asukkaille talossa: kerhoja, eri vuodenaikoihin liittyviä juhlia yms. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa Villa Huvin ystävät ry:n jäsenten vammaisten lasten elämänlaatua, itsemääräämisoikeutta, sosiaalista asemaa ja integroitumista yhteiskuntaan. Yhdistyksen toimintaa voi tukea lahjoituksilla tai liittymällä kannatusjäseneksi.

Jos haluat liittyä yhdistyksen kannatusjäseneksi ja tukea Villa Huvin asukkaiden kerho- ja virkistystoimintaa, niin maksa 50 € yhdistyksen tilille
FI86 57890 62002 2042. Laita myös yhteystietosi meille yhteystiedot / ota meihin yhteyttä osion kautta, niin voimme lisätä sinut yhdistyksemme jäsenrekisteriin.

Villa Huvin tulevaisuus pitää turvata

Kristiina Mustakallio on lupautunut toimimaan ”spokes person” roolissa eli Villa Huvin puolesta puhujana. Kristiina on aiemmin toiminut kaksi kautta Espoon kunnanvaltuutettuna Kansallisen Kokoomuksen edustajana ja hän on tällöin myös ollut mukana aktiivisesti Villa Huvin eri vaiheissa. 

Kristiina on vuosien varrella tutustunut Villa Huvin asukkaisiin ja vanhempiin.  Kristiina kertoo, että näiden keskustelujen kautta hän totesi, että Villa Huvin vanhempien ja hänen arvonsa ovat samanlaiset, jossa ”arvot ohjaavat toimimaan niiden hyväksi joilla on vähemmän ja jotka tarvitsevat apua ja huolenpitoa”. Kristiinalla on myös omaa kokemusta vammaisuudesta CP-vammaisen pikkuserkun osalta. 

Kristiina linjaa, että tärkeimpiä asioita Villa Huvissa on turvata Villa Huvin asukkaiden hyvä elämä, koti ja tulevaisuus ja saada jatkumaan palveluiden kattavuus ja Villa Huvin toiminta hyvällä tasolla.

Kristiina kannustaa päättäjiä tutustumaan Villa Huvin asukkaisiin, asukkaiden perheisiin ja Villa Huvin toimintaa. Hänen näkemyksensä mukaan tällöin vasta voi ymmärtää, mistä on kysymys, kun puhutaan vaikeasti kehitysvammaisten asumispalveluyksiköstä. 

Hän toteaa myös sen tosiasian, että vammaiset ovat samanlaisia ihmisiä kuin me muutkin samoine tarpeineen. Vasta tällöin päättäjät voivat ymmärtää Villa Huvin asumisyksikön merkityksen ja myös päätösten vaikutukset Villa Huvin toimintaan

Kristiinan tavoitteena onkin viedä tätä ymmärtämystä päättäjille erilaisin keinoin omien verkostojensa kautta.