Villa Huvi tarjoaa oman kodin 15 vammaiselle nuorelle. Asunnot ovat kooltaan noin 40 m2. Jokaisessa asunnossa on pieni keittiö, makuualkovi ja kylpyhuone, vaatehuone sekä oma katettu terassi.

Villa Huvi toimii kahden oven mallilla, joka mahdollistaa yhteisöllisyyttä ja yksityisyyttä asukkaan oman valinnan mukaan. Kahden oven asunnossa on ulko-ovi omaan asuntoon ja toinen ovi yhteisiin tiloihin.

Talon toteutus suunniteltiin yhteistyössä ASPA-säätiön, Espoon kaupungin ja Villa Huvin ystävät ry:n kanssa.

Talo rakennettiin ARAn tuella. Rakennustyöt alkoivat 2013 helmikuussa ja talo valmistui maaliskuussa Yhdessä kerroksessa olevan talon rakennusala on noin 1 300 kerrosneliömetriä.

Villa Huvin toiminta käynnistyi ja muutot alkoivat marraskuussa 2015. Villa Huvin rakennus sai Espoon rakennuslautakunnan Hurraa -tunnustuspalkinnon.

Villa huvin ystävät ry

Ajatus Villa Huvista sai alkunsa muutaman perheen kesken käydyissä keskusteluissa vuonna 2007. Pian ajatuksen ympärille kerääntyi kymmenkunta perhettä, jotka olivat kokeneet sen hetkisen asumispalveluiden tarjonnan vammaisille lapsilleen epätyydyttäväksi. Perheillä oli alusta alkaen keskeinen rooli aloitteen tekijänä ja hankkeen ajamisessa; mm. rahoituksessa, suunnittelussa ja käytännön toteutuksessa. Asukkaat perheineen osallistuivat asuntonsa sisustuksen suunnitteluun valitsemalla värejä, materiaaleja ja kalustusta. Villa Huvin ystävät ry:n omaisyhdistykselle syntyi sen jäsenten ponnistelujen kautta henkinen omistajuus Villa Huviin. Yhdistys perustettiin 20.5.2009.

Nykyisin yhdistys toteuttaa aktiivisesti erilaista toimintaa asukkaille talossa: kerhoja, eri vuodenaikoihin liittyviä juhlia yms. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa Villa Huvin ystävät ry:n jäsenten vammaisten lasten elämänlaatua, itsemääräämisoikeutta, sosiaalista asemaa ja integroitumista yhteiskuntaan. Yhdistyksen toimintaa voi tukea lahjoituksilla tai liittymällä kannatusjäseneksi.