”Pirtsakka” Henna tartuttaa hyvän tuulen myös muihin

Henna on Villa Huvin entinen vakityöntekijä, joka on siirtynyt ”keikkariksi” ja on viikoittain useita vuoroja keikalla Villa Huvissa. Hennan mielestä suhtautumalla positiivisella mielellä asioihin jaksaa paremmin töissä ja yleensäkin elämässä.

Henna työ on Villa Huvin asukkaiden ”arjen ja viikonloppujen toteuttamista”  siten, että voi suunnitella tekemiset yhdessä asukkaan kanssa hänen mieltymyksensä huomioiden. Henna kertoo, että joku voi kokea työn hidastempoiseksi kun esim. kehonhuollon harjoituksia tehdään pidemmän aikaa. Hyvä asia on se, että voi keskittyä siihen, mitä tekee ja hoitaa työnsä hyvin.

”Minä pidän työstäni ja olen tykännyt olla Villa Huvissa, siellä on hyvä porukka. Vaikka porukassa on erilaisia yksilöitä niin kaikki tulee toimeen toistensa kanssa. Töihin on kiva tulla. Henna toivookin, että homma jatkuu edelleen ja työporukka pysyy”.

Henna kokee, että  on melko hyvin solahtanut tänne pääkaupunkiseudulle ja puhekieleenkin on eksynyt jo paikallisia ilmaisuja ”hommat on ihan kondikessa”. Henna nauraa, että suurin muutos oli kun bussikuskit eivät tervehdi, vaan katsoivat ihmeissään, kun toivotin niille hyvää huomenta kuten Itä-Suomessa on tapana.

Henna kertoo myös, että nyt on taas ihana päästä matkailemaan ja hän on alkanut varailemaan matkoja perheen kanssa rantalomalle ja ystävien kanssa kaupunkikohteisiin. Henna mainitsee, että matkailu myös  palauttaa hyvin työn rasituksilta.

Hennan intohimo on spontaani kodin sisustaminen, jossa kotiin saadaan ”uutta ilmettä”. Sisustaminen alkaa yhtäkkiä ennalta arvaamattomasti ja homma pitää saada valmiiksi mieluiten saman päivän aikana.

Sisustamisen lisäksi Henna on myös aloittanut huviajelut autolla, jossa musiikki raikuu täysillä ja hän laulaa mukana. ”Olen myös aloittanut autoilun ”äijähommat”, joka tarkoittaa auton pesua ja imurointia ja jopa katselua konepellin alle”.

Takaisin