Mieluinen musiikki tai laulu rauhoittaa asukkaan – kertoo Jussi-Heikki

Työskentelen Villassa ohjaajanaja ja mahdollistan asukkaan jokapäiväisen hyvän elämän. Työni sisältää perushoidon ja myös viriketoiminnan asukkaan kanssa mm. retket talon ulkopuolelle. Asukkaat pitävät näistä retkistä paljon ja minustakin on mukavaa päästä johonkin muuhun maisemaan työpäivän aikana.Olen myös huomannut, että jotkut asukkaat pitävät tietyistä lauluista tai tietynlaisesta musiikista. Lempimusiikki tai hänelle laulaminen auttaa monesti asukasta rauhoittumaan. On palkitsevaa huomata kuinka asukkaan mieli rauhoittuu ja asiat alkavat taas sujua mukavasti.

Olisi mukavaa, jos täällä kävisi enemmän lastenmuusikoita, toki Villa Huvin ystävät ry:n järjestämä musiikkikerho on hieno asia.

Pidän työskentelystä Villassa ja yhtenä tärkeänä syynä ovat hyvät työkaverit ja tietenkin myös asukkaat, joihin olen jo kiintynyt vuosien aikana. Tiimihomma näyttää toimivan hyvin, hyvä että sitä kokeiltiin. Olin aiemmin 11 vuotta invalidityössä, joka minusta oli hyvä pohja yhteiseen tekemiseen Villa Huvissa.

Minulle syttyi kiinnostus sosiaali- ja terveysalaan jo lukioaikana. Tällä alalla olen kokenut tärkeäksi, että näkee paljon ihmisiä ja tunnen, että alalla on kiva työskennellä. Käyn myös kirkossa erään asuakkaan kanssa ja se on mukavaa koska hengelliset asiat ovat myös minulle tärkeitä asioita ja käyn myös itse raamattupiirissä.

Vapaa-aikana harrastan musiikkia ja matkustamista. Olin juuri äskettäin Australiassa tapaamassa pikkuserkkuja, joista osaa en ollut tavannut aiemmin ja osan olin tavannut pikkulapsena. Australia oli oikein mielenkiintoinen paikka ja aion mennä sinne myös uudelleen.

Itse soitan rumpuja ja huuliharppua ja käyn erilaisissa konserteissa, varsinkin 60-70 -luvun musiikki on erityisen mieluista.

Takaisin