Marko kokkaa Villa Huvissa 

Marko kertoo, että Villa Huvissa kokkaaminen ja keittiöstä huolehtiminen on todella erilaista kuin hänen aiemmat kokemuksensa kokin ammatissa. Marko työskenteli ennen vuosikymmeniä ravintolakokkina ja myös asiakkaiden kanssa nk. ”salin puolella”. 

Marko pitää kotiruuan tekemisestä, koska se maistuu yleensä kaikille ja on myös terveellistä ja konstailematonta ruokaa. 

Mitä haluat sanoa Villa Huvista? 

Marko kertoo, että on mukavaa ja antoisaa olla päivätöissä Villa Huvissa. Työ on miellyttävää, koska saa itse vastata koko ruokahuollosta, laatia ruokalistat, tehdä tilaukset, kehittää annoksia ja huomioida myös Villa Huvin asukkaiden tarpeet esim. ruoka-allergioiden suhteen, jotka huomioidaan aina. Keittiömalleja, koneita ja muita toimintoja hän on joutunut kehittämään, mutta nyt homma näyttää rullavan jo kohtalaisesti. 

Villa Huvissa on mukavat asukkaat ja henkilökunta. On myös antoisaa tutustua asukkaisiin ja heidän ruokamieltymyksiinsä. Hän kyseleekin asukkaiden mieliruokia ja ajatuksia ruuasta. Marko pyrkii käyttämään raaka-aineet tarkasti, koska hävikki on pidettävä minimissä, kun tehdään ruokaa pienelle porukalle ja totta kai annetussa budjetissa on pysyttävä, joka aamu mm. leivon tuoreet sämpylät jääneestä puurosta. 

Marko totesi, että hän haluaa mielellään palautetta ruuasta ja hänelle suoraan viestitettynä kasvotusten tai sähköpostilla. Näin saadaan parhaiten asioita kehitettyä edelleen.  

Mitä haluat kertoa itsestäsi? 

Marko on kotoisin Torniosta, mutta on muuttanut tänne etelään työ perässä, kuten niin moni muukin pohjoisesta aikoinaan muutti. Markon perheessä on vaimo, kaksi lasta, jotka ovat jo aikuisia ja yksi ”bonuslapsi”. Perheeseen kuuluu myös koira ja kaksi hevosta. 

Hevosharrastus on kuulunut Markon elämän jo lapsuudesta asti. Nykyiset hevoset ovat lämminverisiä näytöshevosia/temppuhevosia, joita koulutetaan tarkkaan tulevaan “työhön”, pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti, koulutus alkaa pikkuhiljaa jo varsana, jolloin luodaan luottamussuhde ratsastajaan.  Tässä lajissa molemmin puolinen luottamus on tärkeää, jotta vältytään isommilta haavereilta. Marko kertoi, että joka päivänen tallilla oleminen on hyvää vastapainoa työnteolle. Tallilla ei työasiat pyöri mielessä.  

Marko toteisi myös että,

“ei ole yhtään ikävä ravintolamaailmaa, joka viimeisen kymmenen vuoden aikana muuttunut merkittävästi haastavammaksi mm. ketjuuntuminen, esimieskaartin nuorennusleikkauksen, työtunteja tehtävä paljon, minimi henkilökunnalla (ja vähemmällä) ja henkilökunnan vaihtuvuuden myötä”. 

Takaisin