Isa tarjoaa hoitotyön lisäksi myös aktiviteetteja 

Mitä teet Villa Huvissa ? 

Isa on oppisopimusopiskelija, joka valmistuu lähihoitajaksi toukokuussa.  

Teen normaalia lähihoitajan hoitotyötä ja autan asukkaita kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Reetta huolehtii, että saan tarvittavan perehdytyksen ja ohjauksen työhön. Työn lisäksi minulla on myös erilaisia kirjallisia tehtäviä ja läsnäolopäiviä oppilaitoksessa.

Koen erittäin mukavaksi, että normaalin hoitotyön lisäksi voin retkeillä, pelata, värittää ja piirtää asukkaan kanssa. Koen, että siitä on hyötyä asukkaalle, kun tehdään jotain kivoja aktiviteetteja yhdessä. Isa kokee, että lähihoitajan työ on ihmisläheistä työtä, jossa voi auttaa toista ihmistä ja on mahdollista saada toisen ihmisen päivä paremmaksi. 

Mitä haluaisit sanoa Villa Huvista ? 

Vaikka minulla ei ollutkaan aiempaa kokemusta kehitysvammaisista, huomasin nopeasti, että heidän hoitaminen ei mitenkään poikkea muiden hoitamisesta. Minulla on aiempaa työkokemusta hoitotyöstä vanhuspalveluissaja lasten hoidossa.

Minulle tulee aina hyvä mieli, kun kohtaan Villa Huvin asukkaita. He ovat ihania ja on rikkaus, että Villa Huvissa on niin monenlaisia persoonia

On myös ollut erittäin mielenkiintoista oppia käyttämään eri kommunikaatiovälineitä, joita ovat mm.katseohjattava tietokone, kuvat ja myös tietenkin asukkaan erilaiset ilmeet ja eleet. Nämä kaikki kommunikaation osa-alueet auttavat minua paremmin ymmärtämään asukasta ja hänen tarpeitaan.  

Olen pitänyt työskentelystäni Villa Huvissa ja aion jatkaa siellä. Paras päivä on silloin, kun on hoidettavana vain yksi tai kaksi asuakasta, jolloin asukas saa kaiken tarvittavan ajan ja tuen ja tuntuu itsekin onnistuvan työvuorossa.  

Villa Huvin on myös rakennuksena ihana ja sijaitsee kauniin luonnon keskellä.  

Kerro jotakin itsestäsi ?

Käyn kuntosalilla ja Flow-joogassa ja vietän vapaa-aikaa perheen ja ystävien kanssa. Koetan aina keksiä jotain rentouttavaa tekemistä vapaa-ajalle, jotta pystyn myös palautumaan työn rasituksista. 

Olen avoin ja kohtaan muut ihmiset hyvillä mielin. Koetan olla positiivinen ja mennä elämässä eteenpäin positiivisella, energisellä ja auttavalla asenteella ja näin selvittää vaikeammatkin asiat yhteistyöllä muiden kanssa.  

Minua kiinnostaa mahdollinen jatko-opiskelu sairaanhoitajaksi, fysioterapeutiksi tai vaikka hammashoitajaksi, aika näyttää minne tie vie. 

Takaisin