Oppisopimuksella lähihoitajaksi

Mahdi tuli Villa Huviin suorittamaan työharjoittelujaksoa, mutta jäikin Villa Huviin oppisopimuksella opiskelemaan lähihoitajaksi. Nyt oppisopimusaika on suoritettu ja hän on valmistunut lähihoitajaksi.

Mahdi kertoo, että hänen työhönsä kuuluu auttaa Villa Huvin asukkaita kaikissa heidän toimissaan. Näitä ovat syöminen, peseytyminen, kävelytys, ulkona oleminen, uimassa käynti ja retkeily eri kohteisiin jne.  Mahdi suorittaa asukkaiden kanssa myös päivittäisiä kehonhuolloharjoituksia joita ovat mm. motomed, seisominen ja päivittäiset jumpat. Hän haluaa olla jatkuvasti läsnä asukkaalle, jotta asukkaalla on turvallista.

Mahdi valmistaa myös ruokaa joillekin asukkaille ja toimii myös Villa Huvin keittiössä viikonloppuisin, kun Carola ei ole töissä. Mahdi toteaa, että ”suomalainen ruoka ei ole minulle tuttua, mutta opin koko ajan lisää”.

Mahdi kertoo myös kavereilla positiivisia asioita Villa Huvista työpaikkana. Mahdin mielestä erilaiset retket asukkaiden kanssa on mukavia ja erilaisia työpäiviä ja aikakin menee silloin nopeasti. 

Mahdi kertoo, että ”Villa Huvi on hieno ja ”siisti” työpaikka, jossa on hyvä tiimi ja hyvä sakki kaiken kaikkiaan. Marju on myös kiva pomo”. 

Mahdi on kotoisin Afganistanista, josta hän tuli Suomeen kahdeksan vuotta sitten. Hänellä on edelleen sukulaisia Afganistanissa, mutta hän ei ole käynyt siellä lähtönsä jälkeen, koska siellä on edelleen paha tilanne. Hän tuli Suomeen, koska hänen naapurinsa oli jo täällä. Hän kertoi, että oli ensin Suomessa peruskoulussa, sitten rakennustöissä, ravintolatöissä ja on myös jakanut sanomalehtiä. Mahdi sanoi, että suomen kielen oppiminen oli alussa vaikeata, mutta nyt sujuu jo paremmin ja koko ajan oppii lisää.

Mahdi on kiinnostunut kuntosaliharjoittelusta, jota hän tekee lähes päivittäin. Mahdi kertoo ”harjoittelu salilla on mukavaa ja se myös auttaa minua työssäni, jossa joudun nostamaan ja tukemaan asukasta ja harjoittelun tuloksena minulla on tarpeeksi voimaa, kun olen harjoitellut ja hyvässä kunnossa”.

Tulevaisuuden suunnitelmana Mahdi toteaa, että haluaa opiskella sairaanhoitajaksi, mutta miettii hetkeä milloin aloittaa, koska tällä hetkellä hän haluaa vain tehdä töitä Villa Huvissa

Takaisin